Besk oss p Facebook!

Langs Route E6 med Chevrolet´n


unnamed-1unnamed

Drosjebilen fra Øverbygd har en myteomspunnet fortid som Midt-Troms Museum ønsker å formidle til elevene i de videregående skolene. Bilen har hatt en rolle i mange av livets situasjoner, både i sorg og glede, samt krig og flukt. Den har fraktet mennesker fra alle lag av folket. Fra bønder, byfolk, hytteturister og bærplukkere til statsminister og monark. Særlig er den kjent for sin rolle under 2. verdenskrig da den fraktet statsminister og regjeringsmedlemmer under flukten nordover i landet.

Gjennom å la elevene få oppleve den gamle Chevrolet`n på nært hold vil vi sette fokus på temaer som krigshistorie, bilhistorie, samferdselshistorie, så vel som bilmekanisk utvikling og hvordan bilismens spede begynnelse var med å forme det samfunnet vi kjenner i dag.

 

Produsent: Midt-Troms Museum

Målgruppe: Videregående skole

Varighet: 180 minutter, 60 minutt workshop

Antall elever: 30

Arena: Fossmotunet eller skolen etter avtale

Undervisningstidspunkt: uke 37, 38 og 39 (mandag 07.09.2015 – fredag 25.09.2015).

Merknad: Klasser med mekaniske fag kan bestille en ekstra økt der de sammen med museets formidler stifter nærmere kjennskap med Chevrolet´n.

 

For bestilling av dette tilbudet, går en frem på følgende måte:

Den enkelte videregående skole tar direkte kontakt med Kultur i Troms. Den enkelte videregående skole har egen intern kontaktperson i forhold til DKS.

Spørsmål om opplegget kan rettes til museumsformidler Truls Nilsen på telefon 414 44 983 eller på e-post; truls.nilsen@mtmu.no.